Terrárium kiegészítők

Mit nevezünk terráriumnak? Sokan biztosan tudják: egy üvegfalú tartályt, amelyben általában kisebb méretű állatokat tartunk. A terrárium alján legtöbbször homok, föld vagy kavics van. Fontos, hogy olyan terrárium kiegészítők legyenek telepítve a terráriumba, amelyek élhetőbbé, komfortosabbá teszik a kisállatunk életét, célozzuk meg azt, hogy biztosítsuk neki a természetes élőhelyéhez leginkább hasonló körülményeket ebben a kis, mesterséges élővilágban. Számtalan terrárium kiegészítő létezik a piacon.

A különféle etetők és itatók talán a legfontosabb terrárium kiegészítőknek tekinthetők, hiszen az állatnak ennie és innia kell rendszeresen. Rengetegféle, számtalan formájú, fajtájú etető és itató létezik, az állatfajtól és a terrárium adottságaitól függően válasszunk megfelelőt. Ha olyan állatot tartunk, amely naponta többszöri etetést igényel, akkor vásárolhatunk automata etetőt, amely napjában többször megeteti helyettünk a kisállatot. Ezek a termékek programozhatók, gyakran jeleznek, ha alacsony a töltöttségi szintjük. Amennyiben nincs szükség naponta többszöri etetésre, akkor valószínű praktikusabb egy hagyományos, műanyag etetőt, itatót választani. Ezek az etetők általában strapabíró műanyagból készülnek, természetes hatást keltve.

A terrárium kiegészítők között megtaláljuk a különféle hőmérséklet- és páratartalom mérőket is. Számos olyan terráriumban tartott állatfaj létezik, amelyeknek fontos az állandó hőmérséklet és páratartalom, így szükségünk lesz ezen kiegészítőkre. Ezek jeleznek, riasztanak, min-max kijelzéssel bírnak.

A terrárium kiegészítők közé sorolhatjuk a különféle terrárium lámpákat, párásítókat, melegítőket is, bár sokan a terrárium alap részeként tekintenek ezekre. Természetesen ezek is fontosak ahhoz, hogy a kisállatt minél hosszabb és kiegyensúlyozottabb életet élhessen.

Hozzászólás